lauantai 1. tammikuuta 2011

Selvittiin!

Kiitos jälleen Orionin lääketehtaalle; Alproxin ansiosta Bellakin on jälleen selvinnyt yhdestä uudesta vuodesta hengissä ilman sydänkohtausta. Kylläpä oli taas kurja ilta, vuoden kamalin juhla tämä uusi vuosi. Täydet valot, verhot ikkunoiden edessä, pesukone ja kuivausrumpu hurisemassa ja päälle vielä tauoton jukebox läppäriltä. Näillä eväillä ja rauhoittavilla uudesta vuodesta nippanappa selvitään. Ensi vuodeksi täytynee tosin kysäistä, voiko rauhoittavien annostusta hieman nostaa, Bella on edelleen tärisevä ja pelokas, ainoastaan selkeä paniikki ja kuolaaminen puuttuvat verrattuna oireisiin jos lääkitystä ei anneta.

"Mukavasti" tuo pelko näyttää tarttuneen myös Tuikeen. Mitään suurta paniikkia sillä ei ollut eikä tärinöitä tai läähätystä, mutta aika tiukasti Tuike-neitikin pysyi sängyn alla koko illan ja suuren osan yötäkin.

Iloisempaakin asiaa. Yläkuvassa Bella pesun ja kuivauksen jälkeen 30.12.2010. Missä on alaselän kalju vaaleanpunainen kohta? Ei niin missään! Turkki on parantunut kuukauden-parin sisällä aivan silminnähden. Allergiaoireet ovat pysyneet poissa. Bella ei ole allerginen ainakaan riisille, juustolle, naudalle, kalkkunalle, porsaalle eikä kirjolohelle. Ei myöskään puruluille, jotka on tehty possun- tai hirvennahasta. Ainoa allergisoiva tuote ovat tähän mennessä olleet naudannahkaluut. Itse uskon nyt, että kesäiset/syksyiset allergiaoireet tulivat kuitenkin pääasiassa jostain ulkoa. Vaikka allergiatesti ei näyttänyt positiivista siitepölyjen homeiden yms. kohdalla, niin jostain vastaavasta allergiaoireet kuitenkin näyttäisivät tulevan, tai ainakin niillä on sitten ristikkäinvaikutusta mahdollisiin ruoka-aineallergioihin. Tosi mahtavaa kuitenkin, että kutinat ovat nyt poissa. Jos ne pysyvät koko talven pois ja ilmestyvät taas kesällä ilman, että muutan ruokintaa, niin tuskin sitten ruoka-aineallergiasta on ikinä kyse ollutkaan.

Meidän huushollin ylimääräiset naudannahkaluut ja muutaman säkin kissanruokaa vielä ihan marketista haettuna vein löytöeläinten turvakotiin Magendaan. Mies oli aivan yllättynyt, kun en tullut sieltä kissa kainalossa kotiin. ;)

Oikein hyvää ja menestyksekästä uutta vuotta 2011!

1 kommentti:

jmk kirjoitti...

Hurraa Bellan allergiaoireiden lievittymisen kunniaksi! Mutta kurjaa että uusivuosi on Bellalle noin rankka :( Meillä selvittiin todella kunnialla, ei juuri pelkokohtaksia Unikolla lievää ulkona hiiviskelyä lukuunottamatta. Ainoastaan kauheaa vahtiräkytystä silloin kun rupesi kuuntelemaan jotain hajapamauksia. Kipinä ei kiinnittänyt koko asiaan mitään huomiota, mutta sillä nyt ei koskaan ole ollut mitään muuta mielialaa kuin se ainainen sama teletappi-ilomieli.