tiistai 4. tammikuuta 2011

Summausta ja suunnitelmia

Nyt sitä ollaan sitten virallisesti tassun alla! Tilasin Genrewearin hyväntekeväisyyspaidan, kun sen teksti oli just mulle sopiva. Paidan hinnasta luovutetaan 3 e HESYlle. Tästä sainkin idean uuden vuoden lupaukseen: Olkoon tämä vuosi hyväntekeväisyysvuosi. Vähän ennakoiden aloitinkin sen jo viime vuoden puolella lahjoittamalla puruluita ja kissanruokaa Magendaan (ks. edellinen bloggaus) ja tilaamalla tuon paidan. Sama tahti jatkukoon mahdollisuuksien mukaan tänä vuonna, painopisteeksi noussee todennäköisesti eläinsuojelutyö.

Viime vuodenhan piti olla kohdallani ekovuosi. Alkuvuosi menikin mallikkaasti. Suuri notkahdus tuli toukokuussa, kun mentiin ja ostettiin matkailuauto "Rolle". Ei kovin ekologista. Tällä hetkellä Rolle on kuitenkin ekologisesti seitsemän kuukauden talviunilla työkaverini pihatossa, joten ei sillä paljon turhia ajoja ajella. Kahden auton omistaminen ei sitä paitsi juurikaan yllyttänyt minua kulkemaan autolla töissä neljän kilometrin matkaa, vaan olen kiltisti pyöräillyt töihin lähes säässä kuin säässä. Toinen notkahdus oli varmaankin höpöhöpöelektroniikkaostokset joulun alla; PS3 ja siihen vielä telkkari mukaan. Toisaalta muihin joululahjoihin ei sitten panostettukaan. Muuhun kuluttamiseen voin kuitenkin olla kohtuullisen tyytyväinen. Ruoka voisi edelleen olla kasvispainotteisempaa, mutta tietoisuus siitä, mitä perheemme syö, on kuitenkin kasvanut. Kierrättämisessä minusta on tullut entistäkin tunnollisempi; pahvi- ja kartonkipakkaukset päätyvät nyt pääsääntöisesti niille kuuluvaan jäteastiaan, eivätkä enää sekajätteen mukaan. Biojäte, lasit, metallit ja paperi ovat kuuluneet kierrätettäviin jo aiemminkin.

2 kommenttia:

Ipa kirjoitti...

Vähä voidaa jatkaa ekoiluu ja kierrätystä kimpassa :). Oottelen innolla kuvia valmistuneista käsitöistä...
Eläinsuojelun tukeminen on hienoo, samaisesta syystä meilläkii on kissamäärä kasvanu viime vuonna. Meil on tällä hetkellä 4 kissaa, jotka on tullu taloon löytöeläintarhan kautta.
Edesmenneistä kissoista peräti seittämän on ollu löytökissoja/kodinvaihtajia!
Parannan maailmaa kissa kerrallaa ;)

tahja kirjoitti...

Meillä on tuo kissa-asia kans vähän tapetilla, mutta on myös muutamia käytännön asioita, joita pitäis ratkaista ennen kissan tuloa. Mietitään siis tätä.