maanantai 12. heinäkuuta 2010

Oulun KV näyttely 10.7.2010

Aika rankka reissu oli Keski-Suomesta Ouluun ja takaisin melkoisessa helteessä. Mutta toisaalta kiva oli reissu, ja kiva oli nähdä kasvattajaa, Tuiken siskoja Wandaa ja Salsaa, ja Dixie-iskän omistajaa, vaikkei Dixie itse paikalla ollutkaan. Terkut vaan teille kaikille vielä. Sen verran siinä ehdittiin jutskailla, että urosten arvostelut menivät kyllä ihan sivu suun. En edes hahmottanut ROPia, piti käydä se tuloksista netistä katsomassa (Oraysha Joshua Tree).

Tuiken tulos oli JUN EH JUK1, eli hienosti meni. Tällä kertaa siskot jäivät kakkoseksi ja kolmoseksi. Nämä kolme koiraa olivat myös ainoat nartut koko rodussa, eli Tuike olisi saanut VSP:n, jos se olisi yltänyt ERIin. Mutta sitä ei nyt saatu, kun EH ei kuulemma riitä VSP:n saamiseen. Näin valisti minua eräs Rovaniemen tyttö - kiitos vaan infosta, me kun luulimme, että VSP:tä ei junnulle anneta.

Arvostelu oli hyvä kuitenkin, vaikka tuomarina toiminut tanskalainen Gunnar Nymann ei kuulemma pienistä apsoista oikein välitäkään. Tässäpä arvostelu sanasta sanaan:

1 year. Strong bodied bitch. OK shape of head. Nice dark eyes. Good expression. Good underjaw. Enough neck. Quite good forechest, must be stronger in topline. A bit high in the rear. OK croup. Good tail set. Moderate angulation in front and rear. Enough spring of ribs. OK front. Enough bone. Coat is of good quality. Must have more drive and longer steps. OK in front. Little close in rear.

Vaikka Kristiina Ahlbergin arvostelu olikin positiivisempi, aika lailla samoihin asioihin nämä kaksi tuomaria kiinnittivät huomiota niin hyvässä kuin pahassa. Molemmat olivat sitä mieltä, että kyseessä on vahva narttu, jolla on hyvä pää. Nymannin mainintaa hyvästä alaleuasta ihmettelin, koska Tuikella on kuitenkin voimakas alapurenta. Takakorkeuden huomasivat molemmat. Hyvää häntää, luustoa ja turkkia kehuivat molemmat. Ainoa, jota voisin vähän kritisoida tässä Nymannin lausunnossa on tuo vaatimus kovemmasta vauhdista ja pidemmistä askelista. Paksuturkkiset koirat olivat odottaneet arvostelua helteessä parisen tuntia, ja sitten pitäisi hölkätä kehässä iloisen raikkaana vetävin askelin. Hyvä kun suostuivat vielä kävelemään! :D 

Sitten vielä muutama tunnelmapala näyttelystä kuvien muodossa.

Mustalla koiralla on helteellä kuuma, niin kuin Salsasta näkyy:


Wandaakin sai hieman houkutella kävelemään:

Kyllä tytöt sitten kävelivätkin, kunhan pääsivät vauhtiin. Ensin Salsa ja sitten Tuike:


Loppu hyvin kaikki hyvin. Poistumme tyylikkäästi paikalta - aidan yli kielletystä paikasta kiiveten. :)

3 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Oli todella mukavaa nähdä, ja mielestäni näyttely sujui oikein mallikkaasti. Tästä on hyvä jatkaa. :) Tuike taitaa olla pentueen lupaavin koira tällä hetkellä, joten lisää näyttelyitä kehiin vain! :)

tahja kirjoitti...

Taidetaan jättää se Rantasalmi ja Markku Kipinä kuitenkin väliin. ;) Tampereelle ajattelin ryhmänäyttelyyn Tuiken ilmoittaa, se on 5.9. Ja sitten on tietenkin JKL:n iso näyttely marraskuun lopussa sisähallissa.

Anonyymi kirjoitti...

Oli oikein mukava nähdä teitä ja neitokaisia!
nättejä tyttöjä ovat kaikki :)
Näillä arvosteluilla on ihan hyvä jatkaa näyttelyharrastusta.
Hienosti kaikki kulkivat kehässä, kuumuudesta huolimatta :)

Hyvää kesänjatkoa ja eiköhän me näyttelyiden merkeissä tavata toistekkin!

~ Katja & Dixie