perjantai 25. syyskuuta 2009

2,6 kiloa koiravuokaa


Annoin koirille kermaperunavuoan nuoltavaksi sen tyhjennyttyä. Tuike otti tehtävän ihan tosissaan ja asettui suorastaan taloksi vuokaan! :)

Keskiviikkona kävimme Tuiken kanssa 12-viikkoisrokotuksessa ja eläinlääkärin tarkastuksessa. Rokotuksesta Tuike ei ollut moksiskaan. Tarkastuksen tulos: Tuike on kasvanut hienosti, painoa on nyt 2,6 kiloa, tyttö on kaikin puolin terve, virkeä ja hyvässä lihaskunnossa. Polvinivelet aavistuksen löysät, mikä on kuulemma tyypillistä pennulle eikä aiheuta syytä huoleen. Etuhampaiden puhkeamattomuutta nuori eläinlääkäri hieman ihmetteli, mutta puhelinsoitto kasvattajalle (terkkuja vaan Liisalle!) paljasti, että ei syytä huoleen. Ei muillakaan pennuilla ole vielä kaikkia hampaita. Sitä paitsi nyt kaksi alahammasta on juuri puhjennut alaikenestä ja muutkin näyttävät olevan tulossa ikenien kohoumista päätellen. Kulmahampaat ja tarvittavat poskihampaat ovat jo olemassa ja kovassa käytössä. Tuike on todella innokas puruluun narskuttaja.

Ja paras uutinen: Ihan äsken yllä olevaa kirjoittaessani Tuike istuutui takapihan oven eteen odottavan näköisenä. Kun päästin sen ulos, se meni suoraa päätä isommalle asialle puskan juureen! Vau! Tänään iltapäivällä se tajusi myös ensimmäisen kerran, että metsääkin voi käyttää vessana. Hyvällä mallilla ollaan siis. (Jätetään sen sijaan tässä tarkemmin kuvailematta eilisilta, kun astuin eteisessä ruskeaan läjään... :D )

2 kommenttia:

Mette (Mettuska) kirjoitti...

Suloista!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana kuva! ;) Ja voi miten suloista, että Tuike on osannut pyytää ulos... Ainakin siis kerran! Meillä neidit ei osaa pyytää, mutta yritän käyttää tiheään ulkona. Sisälle yllärit on vähän jo vähentyneet.

-Liisa