sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Pesuja ja pisuja

Tuike on nyt pestu ja föönattu ensimmäisen kerran. Suihku oli kohtuullisen ok, mutta fööni vähän pelotti. Kovin kauan en viitsinyt föönata (eikä vielä tarvinnutkaan), mutta sen verran, että tutuksi tuli sekin laite ja että uskalsi koiran vielä takapihalle pesunkin jälkeen päästää.

Vessa-asioita on opeteltu takapihalla ja vähän hihnassa ulkonakin. Takapihalle tuotokset onnistuvat mainiosti, varsinkin pissat. Kakan ajankohtaa on vähän vaikeampi arvioida, joten niitä sitten löytyy enemmän täältä sisältä. Vielä ei ole Tuike oikein hoksannut, että myös hihnassa voisi niitä tarpeita tehdä; eilenkin piti sitten hihnalenkin jälkeen käydä erikseen vielä takapihalla pissalla. :) No, eiköhän se siitä vielä.

Ruokailun suhteen olen siinä mielessä rauhallinen, että vaikka Tuike ei edelleenkään syö kaikkea sille laitettua ruokaa, se syö kuitenkin ihan mielellään, ja vaikuttaisi siltä, että vatsa tulee täyteen. Ilmeisesti ruuanvalmistajan ohjeistus tuon ikäiselle ja tuon kokoiselle koiralle on vaan Tuikelle vähän ylimitoitettu. Arvioni mukaan Tuike syö n. 75-80 % siitä määrästä, mitä Royal Caninin mielestä pitäisi. Kasvanut se on tämän viikon aikana jo ihan silmämääräisestikin, ja epämääräisellä vaa'alla punnittuna näyttäisi painoa tulleen jälleen lisää. Tuputtamisen tarvetta ei onneksi enää ole.

Yllä olevassa kuvassa Bella ja Tuike ovat aktivointilelun kimpussa. Tuikekin hiffasi heti, mistä on kyse, kun Bella vähän näytti mallia.

3 kommenttia:

Mette (Mettuska) kirjoitti...

Hienoa, että tulevat toimeen :) On se kyll niin se söpö tuo Tuike, toki Bellakin (ettei vaan kateelliseksi tule!)
Olin viime viikolla tuolla ryhmässä, toivottavasti pääset ensi kerralla :)

tahja kirjoitti...

Ai niin, mulla on ne ryhmän kokoontumisajat merkitsemättä kalenteriin, niin enpä todellakaan muistanut... Jos ne osuu tiistai-illoille, niin sitten en pääse koko syyslukukaudella, kun olen ilmoittautunut Bellan kanssa sinne "Kunnon koirakansalaiseksi" -kurssille.

Ipa kirjoitti...

Royal Caninilla tuo ohjeellinen annostus on aika yläkanttiin, Remukaan ei jaksanu koko määrää syödä. Meillä tosin ruoka meni vaihtoon löysän mahan takia. Eukanubastakin riittää nyt suositeltua pienempi annos. Joten ollos huoleti, kaikki ok, jos Tuike kuitenkin painoa saa lisää ;)