torstai 31. heinäkuuta 2008

Match showHeh, tänä kesänä kävimme Bellan kanssa kahdesti match showssa harjoittelemassa, miltä "oikea" näyttely tuntuisi. Lähtökohta oli se, että kuvittelin Bellan joko haukkuvan koko ajan toisille koirille tai sitten kiipeävän paniikissa mun syliin turvaan.

Todellisuus oli onneksi sentään vähän toinen. Bella oli yllättävän reipas, toisia koiria oli ilmeisesti niin paljon, ettei se jaksanut niille parin ensimmäisen jälkeen haukkua. Eikä se myöskään ollut niin paniikissa, että olisi pitänyt sylissä kantaa. Mutta kehäkäyttäytyminen nyt oli meiltä molemmilta vähän hukassa. Itse en ole aiemmin esittänyt koiraa, ja sen kyllä noista valokuvista huomaa. Samoiten Bella oli ihan hukassa. Kävelyn sijasta se juoksi, hyppelehti, pysähteli yllättäen ja kiipesi välillä jalkaani vasten makupalan toivossa... Pöydällä se yritti parhaansa mukaan väistellä tuomarin käsiä, jotka tunkivat liian lähelle sen suuta ja silmiä.

Lopputuloksena molemmilla kerroilla oli sininen nauha, ja niistä sinisistäkin jumbosija. Ekassa näyttelyssä saimme silti palkinnon, koska osallistujia oli niin vähän. Toisesta näyttelystä lähdimme ihan tyhjin käsin, mutta kokemusta rikkaampana. Olin vielä alkukesästä sitä mieltä, että käytän Bellan myös virallisessa näyttelyssä (Jyväskylässä olis marraskuussa näyttely), mutta nyt en ole enää varma. Viitsiikö sitä maksaa montaa kymppiä siitä, että menee kömpelönä esittämään tottumatonta koiraa ja saa tulokseksi korkeintaan sinisen nauhan? Eikä meillä sitä paitsi ole mitään tarkoitusta esim. teettää Bellalla pentuja, olisi vaan ehkä ollut mukava kuulla, mitä asiantuntija sanoo koirasta, joka meidän mielestä on maailman kaunein. ;)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuullostaa tuo mätsärikäyttäytyminen Bellan kanssa melkoisesti samalta kuin meillä Kissin kanssa. =o) Vaikka Kissi ei kyllä tuomaria väistele, kun on kaikkien kaveri aina. Hyppii, pomppii, nuuskuttaa maata - cottonin syvintä olemusta, pelleilyä siis. =oP Kissi kyllä nauttii esillä olemisesta, toisten ihmisten huomiosta, yhdessä menemisestä. Siksi on näyttelyissä käyty. Ja saahan sieltä aina arvostelun, vaikkei niin sijoittuisikaan. Meillä odotetaan nyt turkin kasvamista, niin taatusti taas johonkin näyttelyyn itsemme ängetään - vaikka itsekin olen ihan hoo-moilanen aina kehässä, kun ei tiedä, mitä pitäisi tehdä ja minne mennä jne. Kun ei ota siitä stressiä, niin hauskaa on yleensä muita cotonisteja tavata. =o) Bella on kyllä sulonen!

tahja kirjoitti...

Kiitos kommentista, minz! :) Näyttää tuo turkki kasvavan meilläkin nyt niiiiin hitaasti, että ei tarvitse kyllä vielä syksyn JKL:n näyttelyyn ilmoittautua. Katsellaan ensi vuoden puolella. Voishan sitä hoomoilastella siellä virallisessakin kehässä toisaalta. Pannaan mietintään ainakin.