perjantai 25. heinäkuuta 2008

HyväntekeväisyyttäNäitä tilkkupeittoja olen muutaman vuoden kuluessa väsännyt nyt yhteensä 6 kpl. Vaaka ry:n sivustolta löytyy jatkuvasti käynnissä olevan tilkkupeittokampanjan ohjeet, ja noiden mukaan olen peittoja väsännyt.

Aluksi käytin omat jämälangat, joista kertyi kaksi peittoa, sitten kävin äidin ja mummojen lankavarastoilla ja sain vielä lisää jämälankoja. Nämä kolme viimeistä ovat sitten jo työkavereilta kerjätyistä langanlopuista, ja tietysti mitä itseltäkin on uudemmista neuletöistä jäänyt.

Niin kuin kuvasta näkyy, olen neulonut aika paljon kaksinkertaisella langalla. Jos toinen lanka on laadukas, ei haittaa, vaikka toinen olisikin jotain ikivanhaa mohairjäljitelmää. Myöskään värien sommitteluun en ole käyttänyt turhaa energiaa; johtoajatuksena on vain saada mahdollisimman tarkkaan kaikki langanloput käytettyä. Ja tällä hetkellä lankakorini näyttääkin mukavan vajaalta -> voin taas sopivan hetken tullen suunnata lankaostoksille.

Tuo idea tilkkujen neulomisesta nurkasta nurkkaan on mielestäni nerokas. Ei tarvitse koskaan arpoa, montako silmukkaa tarvitaan 20x20 cm:n kokoiseen tilkkuun, vaan aina aloitetaan parilla silmukalla ja sitten levennetään joka kerroksella niin kauan, kun haluttu leveys on kasassa, ja aloitetaan kavennukset joka kerroksella. Eri paksuisista langoista tulee kuin tuleekin saman kokoisia tilkkuja.

Itse asiassa aloitinkin jo uuden nurkasta nurkkaan -tilkkutyön: Neulon puuvillalankatilkkuja, joista olisi tarkoitus koota uusi kirjastokassi. Edellisen lahjoitin pois.

Ei kommentteja: