tiistai 29. heinäkuuta 2008

Jämälankapaidat - lankavaraston tyhjennystä


Tässäpä muutama jämälankapaita vuosien varrelta. Ylimmäisenä uusin, "syyspusero" vuodelta 2007, jossa on käytetty erilaisia mohairtyyppisiä lankoja ja niiden kanssa Seiskaveikkaa ja Nallea. Neulottu 8 koon puikoilla ja on muuten lämmin. Muuten hyvä, mutta näillä kiloilla himpun verran liian pieni. Pitänee lahjoittaa jollekin laiheliinille.


Kakkosena vuodelta 2006 "tupakkatakki" (vaikka en edes polta). Tehty kokonaan Seiskaveikasta, pintaneuleena on sileä nurja, jonka rikkovat suorat rivit, jotka koostuvat oikeista silmukoista, jotka on nostettu yhden kerroksen yli. Mielestäni sävyt käyvät mukavasti yhteen. Tämä on tällainen hauska arkinen kotitakki, en ole tainnut julkisesti koskaan sitä käyttää, vaikka ehkä voisi.



Kolmantena kaikista rakkain "räsymattotakki" jo useamman vuoden takaa (2002-2003 ehkä?). Ihana, kotoisen räsymaton näköinen villatakki, johon on käytetty kaikenmaailman ohuita villasekoitelankoja. Neulottu muistaakseni 4 koon puikoilla muunnellusta joustinneuleesta, 3 o, 1 n, ja tuo nurjan silmukan kohta vaihtelee niin, että nurja raita on käytännössä helmineuletta. Tätä olen käyttänyt jopa töissä, koska se on minulle niin rakas. Jälkeenpäin vähän harmittaa, että oikaisin langanpäiden päättelyn kohdalla, ja minulla on sellainen tunne, että enemmin tai myöhemmin saumoihin piilotetut ja toisiinsa hutaisten solmitut langanpäät alkavat karkailla ja neuleeseen tulee reikiä.

Ei kommentteja: