keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Bellan TOP 5


Tulipa mieleeni tehdä bloggaus koirieni TOP 5 -tekemisistä. Listan ykkönen on molemmilla koirilla sama, ja ikään kuin itsestäänselvyys, mutta ykkösen jälkeen koirissani on kyllä eroa. Tässä ensin Bellan lista. Tuike seuraa perässä, kunhan saan aikaiseksi.

Sija 5: Sylissä kököttäminen. En tiedä ketään muuta koiraa, joka jaksaisi istua/nukkua sylissä niin kauan kuin Bella. Äärimmäisen harvoin Bella itse haluaa lähteä sylistä pois, yleensä sen joutuu jossain vaiheessa siitä itse nostamaan pois, jos ei jaksa tuntikausia istua paikallaan.

Sija 4: Pehmolelut. Pehmoleluilla Bella leikkii yksin tai vetoleikkejä Tuiken tai ihmisten kanssa. Niiden perässä on kiva juosta ja niitä on kiva kantaa mukana yläkerrasta alakertaan ja taas takaisin. Bella hakee usein pehmolelun suuhun, kun minä tulen kotiin ja se tulee minua vastaan. Pehmolelua voi myös imeä lutkuttaa (joku pentuajan takauma vissiin). Tennispallo laskettakoon tässä yhteydessä myös pehmoleluksi. ;) Välillä aina nauramme, että Tuike on Bellan paras kaveri heti viiden lempparipehmolelun jälkeen.

Sija 3: Syöminen. Bellan ruokahalu on yleensä kohdallaan. Se syö reippaasti ja melkein mitä vaan, erikoisuutena on raaka porkkana josta se tykkää tosi paljon. Pelkkä allergiaruoka meinasi loppuaikana vähän tökkiä, mutta nyt sekin menee, kun siihen on yksi ruoka-aine kerrallaan lisätty uusia makuja rinnalle. Syömisen nostaminen topviitoseen on varmaan kummallista, mutta vasta Tuiken muutettua meille olen ymmärtänyt, että kaikille tuo syöminen ei välttämättä ole elämän suurin nautinto...

Sija 2: Nuoleminen. Bellan tapa osoittaa kiintymystä on nuolla ihmisiä. Sille kelpaa mikä kohta ihosta tahansa, vaikka mielellään se pyrkii nuolemaan naamaa ja käsiä. Saunan jälkeen se nuolee märkää ihoa jaloista ja mistä vaan ylettyy (kiipeää sohvalle tai sängylle perässä). Jos ihoa ei ole tarjolla, myös hiuksia ja tarvittaessa jopa nahkasohvaa voi nuolla.

Sija 1: Metsälenkki vapaana juosten. Eikö tämä ole jokaisen koiran lempparijuttu? Onneksi vieressä on metsiköitä eivätkä koirani ole karkailevaa sorttia. Näin talvella bonuksena tulee lähilammen jää, joka suurentaa lähireviiriä entisestään.

6 kommenttia:

jmk kirjoitti...

Hih, tuota syömisosiota lukuunottamatta kuulostaa kovasti samalta kuin Unikko :) Unni on myös ikuinen sylissäkököttäjä, yleensä sen saa tuupata pois, itse se ei pois lähde. Sen vakiopuuhaa esim cotonwalkeissa on etsiä aina uusi ihminen jonka jalkoihin se menee napottamaan ja odottamaan rapsutuksia. Huomion saaminen on Unikon elämän suurin tavoite. Ja syömisestä, kyllä sitäkin suoritetaan suurella hartaudella, jos tarjoilou vaan on mielen mukaista :P

Aika samanlaisia juttuja löytyy meidän cottonitytöistä, olisi hauska nähdä miten ne tulisivat yhdessä toimeen.

Elina kirjoitti...

Kiitos käynnistä Oton ja Oivan blogissa! Bella ja Tuike ovat aivan ihania koiruuksia ja tosi upeita ovat myöskin nuo tekemäsi käsityöt :)

Kirsi kirjoitti...

ehkä oppinu tuon lutsuttamisen äitiltäänkin kun seurannut sen lutsutuksia;)..
millallahan se taitaa johtua liian aikasteen äitilt pois viemisest mutt bellallahan asia ei voi siitä johtua kumminkaan..
ja meilläkin nuollaan mielellään pohkeita suihkun jälkeen siis kun sieltä tulee ja on vielä märät ja kädet on pop nuolemiskohta muuten vaikka en tykkää yhtään...

ja myös tuo sylissä makoilu on tuttua aina joutuu siirtämään pois jos ei sitten jotain jännää tapahu jossain et pitää mennä katsomaan:)

tahja kirjoitti...

Joo, Bella on kyllä saanut nauttia emonsa seurasta ihan riittävän pitkään (1 v 9 kk)! Joten ei voi tuo lutsuttaminen johtua liian aikaisesta vierottamisesta. :D :D :D

Anonyymi kirjoitti...

Olipa ihanat top vitoset :-). Odotamme innolla, että teet Tuikesta samat. Nimittäin nyt jo tuntuu, että meidän Jedillä on aika samat kuviot :-). Tää pakkastalvi vaan häiritsee ulkona olemista :-(.

Anonyymi kirjoitti...

Näissä pitäisi olla tykkää tagit :P Unikolta ja Kipinältä teidän veijarit saavat täyden kympin näyttelytuloksiin. Eivät vain siellä kehässä tajua hyvä päälle, pyh!