maanantai 3. elokuuta 2009

Molempien päiden määräaikaishuolto

Tänään käytiin vaihteeksi eläinlääkärillä. Päivän teemana oli poistaa hammaskivi ja tyhjentää anaalirauhaset. Bella rauhoitettiin kevyesti, koska viimeksi nukutuksesta oli vähän vaikea herätä. Nyt mitään komplikaatioita ei onneksi tullut. Typykkä oli ihan hereillä, kun menin sitä heräämöstä hakemaan. Ostin nyt koirien hammastahnaakin, ja pyhä tarkoitus on alkaa huolellinen hampaidenhoito, ettei hammaskiveä enää pääsisi niin kertymään. Se on kuulemma hyvin tyypillinen nimenomaan pienten koirien vaiva. Kyllähän meilläkin Bella syö oman ruokansa ihan kovina papanoina ja sen lisäksi vielä puruluita, mutta eipä näytä silti takahampaiden hammaskiveä ehkäisevän. Etuhampaissa sitä ei kuulemma ollut lainkaan.

Anaalirauhasetkin ovat tässä pari-kolme viikkoa vaivanneet. Ne voisi kuulemma itsekin tyhjentää, mutta minä en ainakaan osaa. Pesun yhteydessä olen yrittänyt takapuolta lämpimällä kovasti suihkutella ja hieroa, mutta eivät ole ainakaan nuo konstit auttaneet. No, onneksi ovat tyhjät nyt. Toivottavasti eivät ihan heti ala uudestaan vaivata.

Kahdeksan tassun projekti etenee...

1 kommentti:

Mette (Mettuska) kirjoitti...

Täytyykin katsoa milloin veis tuon Nukan tarkastukseen, vielä ei ole hoppu. Ihan sellainen huoltokatsastus vain, rokotukset on kuitenkin hoidettu ajallaan =)