maanantai 31. elokuuta 2009

Lisää tarvikkeita


Piti sitten käydä vielä vähän shoppailemassa. Ostin Tuikelle kuljetushäkin. Saapas nähdä, tarvitseeko se tuollaista. Varmuuden vuoksi otetaan se kuitenkin viikonlopun hakureissulle mukaan, jos ei se vaikka halua koko pitkää matkaa sylissäkään matkustaa. Tuon saa auton takapenkille turvavöillä kiinni. En ole kyllä kokeillut, mutta näin se eläinkaupan myyjä vakuutteli.

Etualalla näkyy luun muotoinen aktivointilelu, jonka piti olla vaikea, ei kyllä Bellalle ollut, mutta ihan mieleinen kuitenkin. Siinä on mahdollista piilottaa kolmeen eri kerrokseen yhteensä kaksitoista makupalaa, joita koira joutuu luuta nenällä tai tassulla pyörittämällä etsimään. Bella tajusi idean heti, mutta se onkin ihan superterävä koira!

Taka-alalla vasemmalla komeilevat viikonlopun ompeluaikaansaannokset. Löysin kirpparilta ihan aitoa 70-luvun retrokukkakangasta (varmaan ollut verhona joskus) ja pätkäisin lasten vanhasta patjasta kaksi makuualustaa, päällystin ne ensin valkoisella lakanakankaalla ja sitten ompelin noita kukkapäällisiä neljät, joten on sitten varapäälliset, kun nuo ovat pesussa. Minusta tuo kangas on ihan mielettömän cool ja makuualustat onnistuivat hyvin. Bellakin on jo suostunut kokeilemaan, vaikka en millään saanutkaan sitä poseeraamaan kuljetushäkin vieressä. Bellaa tuskin ikinä saa tuohon häkkiin menemään, sen verran pelottava se tuntui olevan... ;)

4 kommenttia:

kurnaus kirjoitti...

Kyllä sen kuljetushäkin saa hyvin turvavöihin kiinni. Mahtaa Bellaa vähän ihmetyttää, kun koko ajan tulee lisää koirientavaroita. :)

Opiskeluaikoina tulin bussilla kotiin kissan kanssa. Otin kissan pois kuljetushäkistä, kun se huusi koko ajan siellä. Satuin nukahtamaan sinne autoon, niin kissa oli jo pitkällä käppäilemässä ja haistelemassa käytävällä. :D

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Tuike häkkiin tottuu, jos sitä pienestä asti siellä järjestelmällisesti pitää. Kannattaa melkein pitää sitä myös sisällä sellaisena koiran omana paikkana - ovi auki tietenkin. ;) Meillä ainakin mielellään menevät häkkiin, kun tahtovat olla rauhassa.

Makuualustat ovat kyllä tosi hienot! Alussa kannattaa vähän suojata, ettei heti joudu pesemään kaikkia... :)

Harjasin Tuiken eilen eka kerran ja tuli tosi hieno! Se tykkäsi harjauksesta kovasti. :)

Liisa ja Tuike

Ipa kirjoitti...

Meillä Remu on matkustanu autossa toistaseks kissankuletuskopassa, kun siihen vielä mahtuu. Kasvaa vaan kaveri semmosta kyytiä, et kohta sille pitää ostaa isompi, johon sitten mahtuu aikuisenakin. Kotona meillä on olohuoneen nurkassa iso näyttelyhäkki, johon mahtuu vielä loistavasti niin peti kuin sanomalehtikin pisuja varten. Tuossa häkissä on silloin, kun ei olla kotona, sekä nukkuu siellä yöt. Tää järjestely jo ihan koiran oman turvallisuudenkin kannalta, sitä kun ei ikinä tiedä, mitä täällä kissojen kanssa keksisivät riehua! Pennusta asti kun vaan totuttaa koppaan/häkkiin, ni ei oo mitään ongelmia. Ja näyttelyreissutkin sujuvat tulevaisuudessa mukavammin ;)

tahja kirjoitti...

Joo, teillä onkin Ipa mielenkiintoinen tilanne, kun on niitä kissojakin niin paljon. Hyvä, että Remulla on turvallinen paikka.