torstai 11. elokuuta 2011

Hampilääkärissä

Bellalle tehtiin tänään hammastarkastus ja hammaskiven poisto. Hammaskiveä oli etenkin takahampaissa melko lailla, mutta toisaalta hammastarkastus ei paljastanut mitään hälyttävää. Koiran iän (5 v) ja rodun huomioonottaen hampaat olivat kuulemma jopa oletettua paremmassa kunnossa ja eläinlääkäri "lupasi", että ihan kotihoidolla hampaat tulevat suussa säilymään niin kauan kun koiralla elinpäiviä riittää. :)

Hampaanpesu ei ole meidän koirille mitenkään erityisen mieluisaa, Tuike mieluiten häviää sängyn alle, kun se kuulee hammasharjoja ja tahnoja esille otettavan. (Mitenkähän niiden koirien hammasharjojen ääni muuten eroaa ihmisten hammasharjoista, koska ei se mene piiloon muuta kuin koirien harjoja esille otettaessa?) Pyrin pesemään Bellan ja Tuiken hampaat 3-4 kertaa viikossa Virbacin kananmakuisella hammastahnalla. Aika sohimistahan se hampaidenpesu on, mutta kuitenkin varmasti parempi kuin ei mitään.

Kilpirauhaskokeen tulokset tulevat ensi viikolla.


1 kommentti:

jmk kirjoitti...

Toipumisia Bellalle! Kaikkea kiusaa ne pienelle koiralla tekevätkin... Onnea hyvistä hammasuutisista! Meillä hauvat putsivat hampaansa pieniksi sahatuilla ydinluilla, joita ostan marketin lihatiskiltä. Eivät saa varsinaisesti noista luista irti muuta kuin sen makoisan luuytimen, mutta sen luun jyrsiminen puhdistaa oikein mainiosti samalla niitä hampaitakin :)