maanantai 23. elokuuta 2010

Allergia-asiaa


Bellalla on tänä kesänä ollut pari hiivan aiheuttamaa korvatulehdusta. Se on myös alkanut kaluamaan tassunpohjia ja selästä on alkanut karva harventua. Nämä oireet saattavat eläinlääkärin mukaan johtua allergiasta.

Varasin siis ajan Keski-Suomen Eläinklinikan allergioihin erikoistuneelta eläinlääkäriltä, ja tänään siellä sitten käytiin. Tässä otteita sairauskertomuksesta: "Korvat tällä hetkellä melko hyvät, korvien puhdistusta kannattaa jatkaa parin viikon välein. Muualla ihossa lievää pinnallista oiretta: tassujen anturavälit kohtalaisesti punoittavat sekä hieman kosteat, takaselän päällä harvakarvaisuutta sekä ihon pigmentoitumista - ei merkkejä ihon syvemmästä infektiosta. Kutina esitietojen mukaan lievää. Bellasta otettiin verinäyte, joka tutkitaan atopian varalta. Seulontatestin tulokset tulevat todennäköisesti tämän vkon lopussa tai ensi vkolla. Jos seulontatestissä on positiivisia osa-alueita, tehdään jatkotutkimuksia. Tässä vaiheessa aloitetaan vain tassujen pesu Malaseb-shampoolla ja korvien huuhtelu. Jos atopiapuolella vedetään vesiperä, voidaan lähteä tutkimaan Bellaa ruoka-allergian tai kilpirauhasen vajaatoiminnan varalta."

Tuossa atopiaseulontatestissä pitäisi käsittääkseni käydä ilmi mahdolliset siitepöly- tai homesieniallergiat, jotka tällä hetkellä ovat ne vahvimmat epäilykset. Testitulosten jälkeen tiedetään vähän enemmän. Ruoka-ainerajoituksia ei toistaiseksi kannata alkaa tehdä, koska oireet näyttäisivät keskittyvän kesäaikaan. Jos olisivat ruoka-aineallergioita, niin oireita pitäisi kaiken järjen mukaan olla myös talvisin.

2 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

löytykö jotain allergioita?

tahja kirjoitti...

Vielä ei olla saatu tuloksia, vaikka niiden piti tulla tällä viikolla. Pistän kyllä sitten uuden postauksen, kunhan jotain selviää.