perjantai 18. joulukuuta 2009

Kuva-arvoitus


Mitä kuva esittää?

a) mummon vanha karvapuuhka 

b) angorakissa leikkimässä lankakerällä

c) lhasa apso leikkimässä kissaa leikkimässä lankakerällä

Joo-o. Tuike on kova tyttö leikkimään meikäläisen langoilla. Yhtään lankakerää ei voi pitää lattialla, koska ne päätyvät aina Tuiken leikkeihin, joissa ne mystisesti sotkeutuvat ja kuolaantuvat.

On vähän huonojakin uutisia. Tuike on alkanut tällä viikolla oksennella sappinesteitä tyhjästä mahasta. Koira on ihan reipas ja normaali, ruoka maittaa hyvin ja näyttää menevän vatsasta eteenpäin, koskapa kakkaa tulee normaalisti ja oksut ovat lähes poikkeuksetta ihan pelkkää kellertävää nestettä ja ajoittuvat joko aamuyöhön tai iltapäivään, kun maha on tyhjä ja edellisestä ruokailusta paljon aikaa. Soittelin eläinlääkärille, joka käski syöttää Tuikelle Antepsiniä 2 ml ennen jokaista ruokailua. Tämän tarkoituksena on neutraloida vatsahappoja ja rauhoittaa mahaa. Yölliset oksut ovat jääneet pois, mutta iltapäivästä lähes joka päivä on pienet lammikot ilmestyneet lattialle. Jos ei vatsa noilla kotikonsteilla rauhoitu, maanantaina lähdetään eläinlääkärille tarkempiin tutkimuksiin. Pitää varmistaa, ettei mahassa kuitenkin ole jotain ylimääräistä, joka ärsyttää.

Ruuan meinaan huomisaamusta alkaen vaihtaa sensitive-versioon, mutta en toistaiseksi vaihda Royal Caninista pois, kun ei varsinaisessa suoliston toiminnassa näytä olevan mitään vikaa. Eläinkaupan myyjällä oli ollut aikanaan suursnautseri, jolla oli ollut samanlainen vaiva. Mitään elimellistä vikaa ei löytynyt, mutta koiraa ei vaan voinut päästää tyhjävatsaiseksi. Hänellä oli kuulemma sängyn vieressä kippo ruokanappuloita, joita hän tarjosi koiralleen aamulla ensimmäiseksi, kun silmänsä auki sai. Vaiva oli mennyt iän mukana pois. Toivotaan, ettei Tuikeltakaan löydy mitään sen kummempaa. Tällaisia vähän ikävämpiä joulunaluskuulumisia.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Meillä myös on joskus ollut tuota nälkäoksentelua. Kokeilin välillä antaa ruokaa kolme kertaa päivässä (siis toki sama annos kolmeen osaan jaettuna), ja se kyllä auttoi. Osa koiraihmisistä on kuitenkin sitä mieltä, että koiran mahalle on hyväksi, että se käy välillä tyhjänä. Tämä ei varmaan välttämättä sovi kaikille koirille.

Itse olen joskus harrastanut kahden ensimmäisen koiran kanssa ruokintaa vain kerran päivässä. Silloin sitä oksentelua varsinkin ilmeni, ja siirryin kahteen kertaan päivässä.

Toivon hartaasti, että pikku-Tuikella ei ole mitään vikaa missään. Minäkin olen ajatellut siirtyä kohta aikuisten ruokaan myös pentujen kanssa. Meillä ainakin on hyvin toiminut juuri Roayl Canin Mini Sensible -ruoka.

Oikein hyvää ja rauhallista joulua teille!

-Liisa

tahja kirjoitti...

No, tänään on lääkäriaika klo 14:30. Palaan raportoimaan kuulumisia. Nyt ei ole yli vuorokauteen oksentanut, mutta olenkin antanut ruokaa kolmesti päivässä.

Tuiken lisäksi Bella on alkanut yskiä. Hohhoijaa... Eli aika varattuna myös Bellalle.