maanantai 29. joulukuuta 2008

Eläinlääkärissä

Käytiin tänään eläinlääkärin juttusilla. Uusi vuosi lähenee, ja paukkuarka koira vauhkoilee jo muutamaa ulkona ammuttua rakettia. Kävimme siis hakemassa rauhoittavia lääkkeitä Bellalle aattoiltaa varten. :/

Samalla kun siellä olimme, eläinlääkäri teki perusterveystarkastuksen ja kyseli Bellan juoksuajasta. Kun kerroin, että edellinen oli huhti-toukokuun vaihteessa (siis 8 kk sitten!), eläinlääkäri suositteli steriloimaan Bellan. Syy: Jos juoksuajan väli on noinkin pitkä (nyt näyttäisi juoksu olevan tulossa hetkenä minä hyvänsä), kohtutulehduksen riski kasvaa kerta kerralta. Ja kohtutulehdus voi kuulemma olla hyvinkin oireeton, pahimmillaan koira oksentelee muutaman kerran ja sitten kuolee äkillisesti. No, normaalisti sentään tulee jotain eritettä ja kuumeilua, mutta pahimmillaan petollinen tauti siis. Paras aika sterilisaatiolle on kahden juoksun puolivälissä, eli siis joskus ensi keväänä siis. Täytynee ottaa vakavaan harkintaan. Ja toisaalta, pääsisihän siinä siitä tiputtelujen vaivasta, vaikka en minä sitä niin kovana vaivana kokenut noin pienellä koiralla viime kerrallakaan.

Ai niin, kuvassa on Bellan uusi heppa. Lapsena sai aina jonkun kivan lelun, kun lääkärissä käynti sujui mallikkaasti. Bellakin on siis uuden lelunsa ansainnut! :D

Vielä jälkimuokkausta:
Eläinlääkärissä muuten näimme pienen valkoisen lähes karvattoman, vähän terrierin näköisen koirapojun. Kun kysyin koiran rotua, omistaja sanoi sen olevan coton!!! Pentukarva oli mennyt kamalaan takkuun ja huopaantunut, niin poika oli käynyt trimmaajalla, ja karva oli todellakin n. puolen sentin mittaista! En olisi ikipäivänä tunnistanut cotoniksi.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi, se on kyllä ikävää, kun koira pelkää äkkinäisiä ääniä ja tämä vuodenvaihde on melkoinen koettelemus. Eipä auta selittää koirulille, että mistä on kysymys. Reppana!

Mikä Bellan virallinen nimi on? Saisin lisättyä sinun ja Bellankin blogin coton-listalle kotisivuillemme. =o)

Rauhallista ja rentoa uudenvuodenvaihdetta teille - rapsut Bellalle!

tahja kirjoitti...

Kiitokset Minz toivotuksista ja "osanotosta". Täällä sitä läähätellään koiran kanssa yhdessä, melko huonosti nuo rauhoittavat näyttävät toimivan, mutta yliannostustakaan en uskalla antaa, kun lääkäri oikein vasiten varoitti.

Bellan virallinen nimi on ihan vaan pelkästään Kaunotar (rek nro FIN32242/06, jos sitä tarvitset).

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tuosta virallisesta nimestä, niin sain aakkostettua Bellan oikeaan kohtaan cotton-listassa! =o)

Toivottavasti nyt on teilläkin tilanne rauhoittunut, kun uudenvuodenvaihde on ohi.

Reipasta uutta vuotta 2009!