perjantai 7. lokakuuta 2011

Syömistä ja vatsanväänteitä


Ihania uutisia. Tuike-puikula on vihdoinkin oppinut syömään. Jee, iso tuuletus! Heinäkuun alun jälkeen se ole kertaakaan juossut karkuun kun kuulee ruokaa laitettavan kuppiin, kertaakaan se ei ole jättänyt ruokaansa syömättä, enkä ole kertaakaan ruokkinut sitä käsin. Tyhjän mahan oksentelua on ollut myöskin viimeksi heinäkuussa. Kai se on uskottava, että vatsaongelmista ja "syömishäiriöstä" on nyt oikeasti päästy eroon. Ehkä varmuuden vuoksi nyt kuitenkin koputan puuta. Säännöllisestä syömisestä on myös se hyöty, että Tuike on myös hieman hoikistunut - vaikkei se mielestäni lihava ole ollutkaan. Kun en yritä tuputtaa sille ruokaa, vaan sillä on nyt säännöllinen ruokailurytmi, painokin pysyy hallinnassa. Meidän perheen ihmisaikuiset ovat myös hieman ryhdistäytyneet lenkkeilyn kanssa, joten koirat tietysti hyötyvät tästäkin. ;)

Otsikossa mainitut vatsanväänteet sen sijaan kuuluvat Bellalle. Ostin kuivattuja broilerinsydämiä, joihin koirat ovat aivan hulluina. Kaksi sydäntä olikin Bellalle kerralla liikaa. Vatsa on ollut pari päivää ihan sekaisin. Onpa mukavaa ja viihdyttävää herätä keskellä yötä päästämään koiraa takapihalle. Viime yönä klo 03:50 oli pimeää, märkää ja erittäin tuulista. Pistetään muistiin: Max yksi broilerinsydän päivässä.

3 kommenttia:

jmk kirjoitti...

Voi miten terhakka tupsu tuolla Tuiken päässä sojottaa :) Kovin ovat sieviä molemmat tyttöset!

Mukavaa että ruoka on ruvennut maittamaan Tuikelle. Meillä on edelleen nirsokausia, mutta yleisesti ottaen syöminen sujuu nykyään kokolailla ongelmitta. Paastopäiviä ei Unni ole pitänyt miesmuistiin eikä Kipinä koskaan, ja viimeistään illalla kumpikin syö vatsansa täyteen vaikka aamulla olisi ruoka maistunut huonommin.

Toivottavasti Bellan vatsa tottuu ajan kanssa noihin broilerinsydämiin, ettei tarvitse kauheasti varoa niiden antamista. Kuivattuja en ole omille hauvoille koskaan kokeillut mutta keitettyjä ja raakoja menee usein ruuan seassa. Pitäisikin taas ostaa niitäkin pitkästä aikaa :)

tahja kirjoitti...

Meillä on just noita kuivattuja. Tujua tavaraa. :)

Riikkis kirjoitti...

Mun blogissa on sulle tunnustus :)