lauantai 13. marraskuuta 2010

Tuhti tyttö?!?!?
Jyväskylän näyttelyssä käytiin, kehäkuvat ovat valitettavasti vähän huonoja. Pistetäänpäs ensin arvostelu ja sitten perään omat kommentit:

"Hieman tuhdissa kunnossa esitetty nuori narttu, jolla ylälinja painuu liikkeessä. Hyvät mittasuhteet, hyvä pigmentti, hieman pitkä ja kapea alaleuka, hyvä karvapeite ja runko. Tänään hieman laiska liikkeessä. Liikkeessä hieman etumatala, liikkuu kuitenkin melko hyvin halutessaan." Tulos: JUN EH, JUK3. Tuomari: Pirjo Aaltonen.

Että tuhti tyttö?!?! Ilmeisesti kyse oli kuitenkin Tuikesta eikä minusta? Vai emäntääkö tässä arvosteltiin? Tuikellahan on ollut tuota syömishaluttomuutta ja olen harrastanut kädestä syöttämistä aina siinä vaiheessa kun sille tulee tyhjän mahan oksenteluvaihe. Olen kyllä huomannut, että enää se ei ole anorektisen laiha, mutta ei siitä kyllä mielestäni tuhtia saa vielä tekemälläkään, kun jokainen kylkiluu ja selkänikama tuntuu sormien alla ihan selvästi. Jos selkä on vähän notkolla, niin ei se kyllä ylipainosta johdu. Mutta asia selvä, vähennetään kädestä ruokkimista... ;)

Hieman pitkä ja kapea alaleuka ei tullut yllätyksenä, mutta jos tämä oli se tuomari, jonka ei pitänyt purennasta kovin suuresti välittää, niin ehkä tämä Tuiken purenta sitten oikeasti on aika huono. :/

Ja sitten tuo liikkuminen. Voi kökkö! Tällä kertaa Tuike liikkui todellakin huonoiten ikinä. Aamusta tyhjässä kehässä kokeiltiin, ja Tuike liikkui kehässä kohtuunätisti. Ei vauhdilla, mutta kuitenkin eteenpäin jarruttelematta. Mutta kun tuli meidän vuoromme astua kehään, niin neiti päätti tehdä neliraajajarrutuksen ja tuppasi pyllyä maahan. Aivan samanlainen stoppi kun ulkona, kun sille pistää kokohaalarin päälle. Ei sitten mihinkään. Vetää piti perässä ja sitten tuntui, että kohta tulee yrjö, kun oikein kiskoo. Koiralta siis, ei minulta. Tuomarista poispäin Tuike vielä jotenkuten käveli - hitaasti ja perässäroikottaen - mutta tuomariin päin ei millään. Ei sitten kirveelläkään. Tämä olisi pitänyt oikeasti saada videolle ja lähettää hauskoihin kotivideoihin! (Vaikka täytyy kyllä tunnustaa, että ei me sattuneesta syystä jääty kovin pitkäksi aikaa enää tämän esiintymisen jälkeen kehän laidalle hengailemaan...)

Loppujen lopuksi en voi olla kuin yllättynyt siitä, että saatiin jopa EH. Kehän kaksi muuta junnunarttua porhalsivat luonnollisesti Tuiken ohi, joten kehän viimeiseksi jäätiin. Mitä tästä opimme? No ainakin sen, että eläinten kanssa pitää varautua yllätyksiin. :)


6 kommenttia:

jmk kirjoitti...

Tuhti? Herran pieksut... Yleensähän tuomarit haukkuu kaikki normaalipainoiset koirat alipainoisiksi. No, tuohan oli taas sitten vaan yhden ihmisen mielipide :) Onnea Tuikelle, hyvä tuloshan tuokin oli!

tahja kirjoitti...

Mä ihmettelen sitä tuhtiuskommenttia vieläkin. Ei kai tuomari, joka on itsekin kasvattanut apsoja, voisi luulla koiraa lihavaksi muhkean turkin (alusturkin) takia?

Liisa kirjoitti...

Hei! Aivan hieno tuloshan sieltä kuitenkin tuli. Kiitos taas, että olet pitänyt koiran hienossa kunnossa ja jaksanut käyttää näyttelyssä.

Stailasitko sen muuten itse? Viimeisessä kuvassa Tuike näyttää aivan upealta! Helmat on kauniisti leikattu ja turkki todella ihana!

Harmi, että Tuike ei tällä kertaa ollut niin yhteistyöhaluinen. Ei aina näköjään huvita. :) Jos Tuike ei ole paljon kesästä pulskistunut, en minäkään kyllä sitä tuhdiksi väittäisi todellakaan.

tahja kirjoitti...

Joo, EH on ihan hyvä tulos, varsinkin tuolla esiintymisellä. :)

Ei tarvinnut stailata, helmat on nyt vaan on sattumalta kasvaneet tasaiseksi.

Tuike on kesästä hieman saanut lihaa luiden ympärille, mutta mä olen ollut vaan ihan innoissaan siitä, että se tuntuu vihdoin normaalipainoiselta, eikä sormi humpsahda kylkiluun väliin... :D

Anonyymi kirjoitti...

Ihania koiruuksia! Ja tuhti muka..höh. Meillä eläinfauna on lisääntynyt kahdeksalla kanilla ja parilla käärmeellä. Uusista liskoista haaveilemme, terraariokin jo olisi valmiina. Aika ei vaan ei tahdo riittää kaikkeen; opinnot vievät mun ajasta "leijonanosan".

Hyvää joulun alusaikaa sinulle ja perheelle

Toivotteleepi titiuu alias Tuula M.

tahja kirjoitti...

Moikka titiuu! Kiva kuulla sinusta. Oikein hyvää joulunalusaikaa myös teidän perheen ihmisille ja eläimille. :)