sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Lilleri Lalleri


  • Lilleri Lalleri portaissa makasi.
  • Lilleri Lalleri portaista putosi.
  • Ei sitä ole koko Suomen maassa,
  • joka Lilleri Lallerin parantaa.

Ei sentään ihan noin huonosti käynyt kuin lorussa, mutta Tuike kyllä putosi portaista pari iltaa sitten. Kuvassa näkyy, kuinka koirat usein makailevat portaissa osaamatta päättää, olisivatko ylä- vai alakerrassa. Mielestäni tuo on kyllä äärimmäisen huono lepopaikka, mutta koirat tuntuvat viihtyvän.

Muutama ilta sitten olin jo nukkumassa ja Tuike oli päättänyt jäädä nukkumaan yläkerran tasanteelle aivan portaiden viereen, paikkaan jossa se usein iltaisin ottaa ensimmäiset unet odottaen, että isäntäkin tulee viimeisenä nukkumaan. (Sen jälkeen se yleensä siirtyy makuuhuoneen puolelle.) Sitten se ilmeisesti unissaan kääntyi jotenkin niin, että se putosi portaisiin ja kieri muutaman portaan alas. Heräsin kolinaan, mutta en oikein tiennyt, mitä oli tapahtunut. Mieskin jäi alakerrassa ihmettelemään kuulunutta kolinaa. Sitten Tuike kuulemma tuli omin jaloin aivan pöllämystyneenä alakertaan tajuamatta ilmeisesti itsekään, mitä juuri oli tapahtunut. Ei siihen kai sattunut, koska minkäänlaista vinkunaa tai valitusta ei kuulunut, oli vain hölmistynyt koira. Mies kantoi sen yläkertaan minun kainalooni ja siihen se sitten tyytyväisenä jäi jatkamaan keskeytynyttä untaan. 


3 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Hui, kun jo säikähdin tuota lorua! :)

Meillä apsot ja muutkin koirat makaavat hyvin mielellään juuri portaissa. Monesti näkyy väleistä, että monella peräkkäisellä portaalla on koira. Vielä kukaan ei ole tippunut, mutta joskus kyllä hirvittää... Meillä välit ovat onneksi aika pienet, koska niissä on sellaiset listat. Silti niistä varmaan olisi mahdollista pudota.

Salsalla on parhaillaan toinen juoksu menossa; Wandalla se oli jo kaksi kuukautta sitten. Joko Tuikella on ollut kaksi juoksua?

tahja kirjoitti...

Hups. Anteeksi, ei ollut tarkoitus säikäyttää! :)

Joo, Tuikella oli toiset juoksut jo syys-lokakuun vaihteessa. Sen käyttäytyminen ei juurikaan juoksujen aikana muutu. No, lenkeillä se pysähtelee koko ajan haistelemaan ja pissailemaan ja jonkun verran "ahdistelee" Bellaa, mutta ei mitään rajuja oireita. Eikä onneksi merkkiäkään valeraskauksista.

Elina kirjoitti...

Niin tuttua. :D Paitsi että meillä Rella kierähtelee noita portaita välillä alas kun rymyää niissä niin vauhdilla... Jekku ja kissat käyttää puolivälissä olevaa leveämpää tasannetta nukkumapaikkanakin.