tiistai 5. lokakuuta 2010

Mustakitaturskaa ja tapiokaa


Mustakitaturskaa ja tapiokaa - siinäpä Bellan eliminaatiodieetin ruoka-aineet seuraavaksi kahdeksaksi viikoksi. Eikä mitään muuta. Onneksi noita ei sentään tarvitse itse kokata, vaan edellä mainittu mystinen proteiini-hiilariyhdistelmä löytyy suoraan Royal Canin Sensitivity Control -ruuasta. Koepussista maistettuaan Bella oli aivan myyty. Nappulat ovat sen verran isoja, että sopivat (ja kelpaavat) onneksi myös makupaloiksi tarvittaessa.

Eläinlääkärissä käytiin, ja Bellan tämänkertainen korvatulehdus oli lääkärin mukaan oikein tyypillinen allergiaoire; näytteestä ei löytynyt bakteereita eikä sanottavassa määrin hiivaakaan, mutta iho korvassa on silti tosi ärtynyt. Kortisonipitoisilla korvatipoilla oireen saa taas hoidettua, mutta varsinainen aiheuttaja olisi hyvä löytää, muuten tässä korvatulehduskierteessä todennäköisesti ollaan ja pysytään. Tassuihin ja suupieliin saatiin myös rauhoittavaa salvaa.

Toivottavasti allergian aiheuttaja aikanaan löytyy. Vaikka Bellan oireet eivät mitenkään kauhean voimakkaita olekaan, ei silti ole kiva olla, kun tietää, ettei koiralla ole kaikki ok, ja lääkkeillä vaan ensiapua annetaan.

5 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

löysin muuten tälläsen tekstin...
Jusulla oli jatkuvia korvatulehduksia ja tätä kautta antibiootti kuureja. Aloin jo
kyllästyä koko antibiootti touhuun kun kuulin kauppiaaltani Valkosipuli ja
kreikanherne tableteista. Kolme päivää kuurin aloituksesta häipyi
korvatulehdus ilman antibioottia ! Samoin hävisi tassujen punoitus (?). On se
vain pakko alkaa uskoa luontaistuotteiden tehoon.
Seppo
Piki
http://www.shetland.fi/DORWEST/ESITETIEsin1.pdf
tuolla sivulla kaikenmaaliman luontaistuote juttuja....
jos tahdot kokeilla niitä vai joko olet kokeillut nekin jutut:)
ei muista kaikkee mitä olet kirjotellut täällä ;)

tahja kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Kokeillaan nyt ensin tämä nyt meneillä oleva juttu. Ja sitten jos ei auta, mietitään uusia juttuja.

Onneksi tilanne nyt ei Bellalla ole mitenkään katastrofaalinen. Kutina ei ole mitenkään valtavaa, ja nyt jo kahden päivän kuurin jälkeen korvia se ei ole rapsutellut enää yhtään. Tästä kierteestä vaan olis kiva päästä eroon.

Tiina + Jimi & Heka kirjoitti...

Hekalla oli myös jonkin aikaa samaa ruokaa, mutta se värjäsi valkoista turkkia punaiseksi...Se on tuo tapioka mikä sen tekee.

Ihan vain näin tiedoksi, jos turkki alkaa värjäytyä ja ihmettelet mistä moinen johtuu.:)

tahja kirjoitti...

Kiitos tiedosta. Silti mieluummin värjäytyminen kuin kutina. Eikähän tuota ruokaa ole pakko loppuelämää jatkaa, kunhan saa ensin kutinat pois ja sitten pystyy alkaa etsiä muita sopivia ja vähemmän eksoottisia ruokia. :)

tahja kirjoitti...

Kiitos tiedosta. Silti mieluummin värjäytyminen kuin kutina. Eikähän tuota ruokaa ole pakko loppuelämää jatkaa, kunhan saa ensin kutinat pois ja sitten pystyy alkaa etsiä muita sopivia ja vähemmän eksoottisia ruokia. :)