sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Tampereen ryhmänäyttely 5.9.2010


Tampereella käytiin näyttelyssä tänään. Tuomarina oli saksalainen Karin Voye, joka puhui auttavasti englantia, mutta saneli arvostelun saksaksi. Pienten kielivaikeuksien takia luulin jo hetken, että nyt tulee todella huono arvostelu, koska ymmärsin hänen puheestaan näin: "En voi valitettavasti antaa tälle koiralle ... sen hampaiden takia". Luulin meidän suurinpiirtein lentävän kehästä, mutta hän vain syvästi pahoittelikin, kun ei voinut antaa ERI:ä! Eli EH tuli, ja millaisella arvioinnilla! Käänsin sanakirjan ja oman vanhan saksan kielen taitoni pohjalta:

14-kuinen, tasapainoisesti kehittynyt. Tummat silmät. Alapurentaa jonkun verran liikaa. Erittäin hyvät kulmaukset. Kiinteä/lihaksikas keho. Häntä erittäin hyvin kiinnittynyt. Huoliteltu turkki. Upea käytös/luonne. Alapurennasta johtuen (= koska hampaat jäävät näkyviin) EH.

Sama saksaksi, jos joku haluaa korjata mahdolliset virhetulkintani: 14 Mon. Harmonisch aufgebaut. Dunkle Augen. Vorbiss etw. weiter. Sehr gute Winkelungen. Fester Körper. Sehr gute Rutenhaltung. Gepflegtes Haarkleid. Vorzügliches Verhalten. Aufgrund der nicht geschlossenes Lefzen SG.

Eli ERI:ä sitten metsästetään vielä... ;)

2 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Hei!

Hyvin Tuikella meni joka tapauksessa! Meidän neidit saivat eilen Limingan ryhmänäyttelyssä molemmat vain H:n. Pontuskin sai "vain" EH:n. Aika ankara tuomari taisi olla... :) Muita näyttelyitä ei nyt aivan lähiaikoina olekaan, joten me jäämme pienelle tauolle.

Vaikka hampaista sanottiinkin, Tuike sai hyvän arvostelun. Kiitos teille jälleen, että käytitte näyttelyssä!

tahja kirjoitti...

Joo, Tuiken arvosteluun olen kyllä erittäin tyytyväinen, eihän siinä ole muuta huomautettavaa kuin nuo hampaat. Meillä tämän vuoden viimeinen näyttely on sitten se JKL:n KV näyttely 13.11. Suomalainen tuomari, jospa toimisi kommunikaatio vähän paremmin.