tiistai 7. syyskuuta 2010

Allergiatestituloksia


Eläinklinikalta ei soittoa kuulunut, joten soitin sitten itse. Kaikki testatut allergiapaneelit näyttivät miinusta. Eli Bella ei näiden testien mukaan ole allerginen puille, heinille, rikkaruohoille eikä sisätilojen allergian aiheuttajille. En oikein tiedä, mitä tuloksista ajattelisi. Ensinnäkään testithän eivät ole täysin varmoja, toisekseen olen tietysti iloinen kun allergiaa ei löytynyt, mutta kolmanneksi minua huolestuttaa, miksi karvapeite ohenee ja korvat kesäisin oireilevat.

Ensi viikolla lääkärin pitäisi soitella jatkotoimenpiteistä. Mietimme sitten yhdessä, lähdetäänkö testaamaan ruoka-aineita ja sitä kilpirauhasen toimintaa. 

Omatoimisesti meinaan kokeilla ruokavalion muutosta. Kahdeksan viikon ajan aion testata Bellalla hyvin pelkistettyä ruokavaliota, yrjölän puuroa ja raakalihaa. Kaikki makupalat puruluita myöten jätetään pois. Tuon kahdeksan viikon aikana oireiden pitäisi lähteä pois, jos ne aiheutuvat jostakin, mitä Bella tällä hetkellä syö. Eläinkaupan myyjä sanoi, että mm. naudan vuotaluut, joita meidän koirat rakastavat, aiheuttavat monelle allergisia oireita. Ihan yhdessä yössä tuo ruokavalion muutos ei tapahdu, vaan teen sen niin, ettei massu mene sekaisin. Uskoakseni tämän viikon lopulla ollaan päästy jo uuteen ruokavalioon. 

Kuvassa uusi neulepaita. Tulkoon syksy, meitä ei palele!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, luin tuon allergia jutun ja tuli mieleen että samoilla oireilla on myös tosiaan kilpirauhasen vajaatoimintaa, onko koirasi väsynyt, apaattinen, hidastunut kenties? Ehkä jo olettekin olleet verikokeissa(kilpir)? t yksi cotonin harrastaja

tahja kirjoitti...

Kilpirauhasta tosiaan epäiltiin myös, mutta Bellassa tuntuu vauhtia riittävän entiseen malliin. Jaksaa älyttömästi riehua Tuiken kanssa. Eikä kyllä mitenkään apaattiseltakaan tunnu, seuraa perässä joka paikkaan niin kuin aina ennenkin.

Nyt kokeillaan ruokavalion muutosta ja etsitään allergian aiheuttajaa niistä.

Antassu kirjoitti...

Heippa. Kiinnostaisiko sinua osallistua Antassun design-tiimihakuun? Lisää tietoa täällä: http://antassu.com/designtiimi