sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Kurakelit alkavat...


Kevään kurakelit ovat pikkuhiljaa alkaneet Keski-Suomessa. Niitä vastaan olemme varustautuneet Hurtan kurahaalareilla. Bellan haalari istuu todella hyvin ja on sopiva, mutta Tuikelle oli vaikea löytää sopivaa Hurtan mallistosta: sillä on liian lyhyet jalat tuohon Bellan haalariin. Jouduin sitten ottamaan haalarin, joka on suunniteltu kääpiömäyräkoiralle! Lahkeet ovat siis sattuneista syistä vähän liian lyhyet, joten melko paljon tassukarvaa pursuaa ulos haalarista. Sovitettiin myös tavallisen mäyräkoiran haalaria, jossa lahkeet olivat sopivat, mutta selkä liian pitkä eikä häntä päässyt nousemaan oikeaan asentoonsa selän päälle.

Varmaan paras keino selvittää kurakelit on lenkkeillä mahdollisimman paljon metsässä. Siellä on pitkään lunta, eikä loppujen lopuksi koskaan ihan kuraista. Märkää kyllä, mutta metsän karike havunneulasineen ei likaa turkkia samalla tavalla kuin tienvarsien kura. Onneksi meidän pihasta pääsee suoraan metsään, ei tarvitse välttämättä tielle lähteä lainkaan. Metsä ei ole suurensuuri, mutta kyllä se pienen koiran lenkkeilyyn riittää.

4 kommenttia:

Ipa kirjoitti...

Hauskan näköset nuo haalarit XD.
Mie vasta harkitsen sadetakkien ostoa, mut meillähän niitä ei tarttekkaan ko sateella. Eikä sillonkaa välttämäti, jos ei tuule. Eikä valinnanvaraakaan ole, ku Pompan takit on ainoita, joista ranskisten iso pää mahtuu läpi ja eikä ne muutoinkaan purista mistään.

Anonyymi kirjoitti...

Sähän tietty kätevänä korvaat puuttuvat puntit somilla säärystimillä =) esim. kulloisenkin rusetin väriin sopivilla =))

Susku

tahja kirjoitti...

Susku :D! Joo, kyllä mä vähän mietin, että pitäiskö noita lahkeita yrittää jollain jatkaa, esim. joku resorityyppinen ratkaisu. Mutta olkoon toistaiseksi. Bellalla on yksi Hurtan vanhempi haalari, jossa on sille pikkuisen liian lyhyet lahkeet. En ole sitä vielä Tuikelle sovittanut, mutta se saattaisi jopa istua.

Ipa kirjoitti...

Sain viimein aikaseks tilata ne Sade-Pompat jätkille! Toppa-Pompat on mustat, nää tilasin nyt sinisinä :). Kuraa riittää kyl kiitettävästi, Otto varsinkii on lenkin jälkee ihan harmaa. Haalarit suojais kyl vähä enempi, mut ranskikset on niin hankalan mallisia, ettei sopivia löydä kyllä millään :/.