lauantai 6. syyskuuta 2008

Ukkosta ja hysteriaa


Vieressä oleva kuva ei varsinaisesti liity viime yön tapahtumiin, paitsi että koira on kyllä sama. :D Tuo kuva on itse asiassa Bellan 2-vuotiskuvasarjasta toukokuulta 2008, toinen vastaavahan on tuolla yläpalkissa.
.
Niin, siis viime yönä ukkosti oikein kunnolla. Bella on uskomattoman paukkuarka, ja ukkonen ei kyllä neitiä suuremmin miellyttänyt. Heti kun ensimmäinen jyrähdys kuului, Bella hyppäsi sänkyyn turvaan, ja läähätys ja tärinä alkoi. Kävin itse vessassa, ja koira tuli perään ja se oli pakko ottaa pytyllä istuessakin syliin, raukka parka. Kello oli ukkosen alettua n. puoli neljä. Itse ukkonen ei kovin kauan kestänyt, vaikkakin salamoi ja jyrisi melkoisesti, mutta se tärinä ja huohotus - sitä kesti varmaan ainakin tunnin. Yritin silitellä ja rauhoitella koiraa, mutta mikään ei auttanut.
.
Näyttää myös aika epätodennäköiseltä, että Bella ikinä tottuisi ukkoseen, se kun on kuitenkin niin harvakseltaan toistuva ilmiö. Jonkun verran Bella on sen sijaan tottunut laukauksiin, koska paikkakunnallamme on ampumarata, ja sieltä niitä paukkuja aina silloin tällöin kuuluu. Mutta kaukaa kuuluviin laukauksiin tottuminen nyt on varmaan aika paljon helpompaa, kuin tuollaisiin valtaviin taivaalta kuuluviin jyrähdyksiin ja valoilmiöihin.
.
Jäämme mielenkiinnolla odottamaan uutta vuotta. Sanomattakin on selvää, että rauhoittavia lääkkeitä on eläinlääkäriltä haettava.

Ei kommentteja: