sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Hassut sukat ja taaperon takki


Alkuvuoden tekeleitä, molemmat työt ns. lankakorista löytyneitä, eli en ole varsinaisesti ostanut lankoja näitä töitä varten. Nuo sukat ovat varsin kummallisen väriset, varsinkin ollakseen miesten kokoa, mutta tarkoitus oli neuloa muutamia seiskaveikkakeränloppuja pois.

Sen sijaan 1-2-vuotiaan kokoa oleva Nalle-langasta neulottu villatakki onnistui mielestäni väreiltään erinomaisesti. Lankakorissa sattui olemaan neljää liukuvärjättyä Nallea, jotka vielä sointuivat toisiinsa mukavasti. Ohje on repäisty omasta päästä, joten ihan uniikki on. Tämä takki on jo kiitoksena palveluksesta päätynyt omistajalleen, yksivuotiaalle pojalle, jonka vanhemmat ystävällisesti hoitivat Tuikea eräänä iltana, kun itse olin kokouksessa ja menossa sieltä suoraan koirakouluun. En olisi ehtinyt Tuikea enää kotoa asti hakea kokouksen jälkeen, joten oikein hyvä apu oli tuo tilapäishoitopaikka.

Ekovuodesta vielä: Tammikuun ekoilut onnistuivat mielestäni hyvin. Meille on ostettu paljon luomu- ja reilun kaupan tuotteita, olen liittynyt lähiruokapiiriin ja tilannutkin sieltä jo yhden satsin ruokaa, meillä on tehostettu pahvin- ja kartonginkeräystä erityisesti maitopurkkien suhteen. Aika monet tuotteet (kuten vaikka meillä juotavat limsat) olen vaihtanut kotimaisiin. Se, missä vielä on parantamista, on shoppailu. Vaatteita tilasin postimyynnistä ison kasan (tosin tein tilauksen jo ennen ekovuoden alkamista, seliseli), ja Tupperware-tuotteitakin tuli ostettua, kun itse järjestin kutsut. Mutta noin kaiken kaikkiaan plussan puolelle varmaan jää saldo ensimmäisestä ekokuukaudesta.

1 kommentti:

Mette (Mettuska) kirjoitti...

Kaunis takki ja sukat. Ekoilulle olisi tarvetta täälläkin, ei säästäminen (rahan ja luonnon) ole koskaan pahitteeksi :)